Dit is mijn interpretatie van een basisrecept uit Flour, Water, Salt, Yeast van Ken Forkish en het gevulde brood van Bakkerij Hartog, ons favoriete brood toen wij daar om de hoek woonden. Het is een volkorenbrood met 30% volkorenmeel, 40% gedroogd fruit en 10% noten. Het doel is een open kruim, donkere korst en een milde melkzuur-smaak.
De Ratio's (2 Broden)
Hydratatie: 75%
- • 700g Witte Tarwebloem
- • 300g Volkoren Tarwemeel
- • 750g Water (Autolyse)
- • 200g Voordeeg
- • 24g Zout
Het Schema
- › 08:00 - Voordeeg maken
- › 12:00 - Autolyse
- › 12:40 - Mix
- › 13:00 tot 16:30 - Bulkrijs
- › 16:30 - Preshape
- › 17:00 - Final Shape
- › 17:15 - Proofing
Bakken (Dutch Oven)
- → Verwarm oven voor op 260°C (met pan erin).
- → Snijd het brood en plaats in de pan. Deksel erop.
- → Bak 30 minuten met deksel (temp naar 230°C).
- → Bak 20-25 minuten zonder deksel voor kleur.