Dit is mijn interpretatie van het basisrecept uit Tartine Bread van Chad Robertson. Het doel is een open kruim, donkere korst en een milde melkzuur-smaak.
De Ratio's (2 Broden)
Hydratatie: 75% (excl. desem) / 77.5% (incl. desem)
- • 900g Witte Tarwebloem
- • 100g Volkoren Tarwemeel
- • 750g Water (Autolyse)
- • 200g Leaven (Jong Desem)
- • 20g Zout
- • 50g Water (Bassinnage)
Het Schema
- › 08:00 - Leaven Maken
- › 12:00 - Autolyse
- › 12:40 - Mix
- › 13:00 tot 16:30 - Bulkrijs
- › 16:30 - Preshape
- › 17:00 - Final Shape
- › 17:15 - Proofing
Bakken (Dutch Oven)
- → Verwarm oven voor op 260°C (met pan erin).
- → Scoor het brood en plaats in de pan. Deksel erop.
- → Bak 20 minuten met deksel (temp naar 230°C).
- → Bak 20-25 minuten zonder deksel voor kleur.